Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !!

 
 


     "Επιτέλους" είπαν κάποιοι από τους φιλάθλους των Ηλεκτρολόγων, οι οποίοι παρακολούθησαν την ομάδα αυτή να έχει πάρει μέρος 5 φορές τα προηγούμενα 6 χρόνια σε Final Four του Πρωταθλήματος του ΑΠΘ, με τρεις συμμετοχές σε Τελικό αλλά παρ' όλα αυτά να μην έχει κατακτήσει το Τρόπαιο.
    Αυτό το κατάφερε τελικά σήμερα, με εμφατικό μάλιστα τρόπο αφού επικράτησε με 74-49 των Πολιτικών Μηχανικών, μίας ομάδας η οποία είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα πριν 3 χρόνια  απέναντι στους Ηλεκτρολόγους,  οι οποίοι τότε θεωρούνταν το φαβορί.

   Αυτή τη φορά οι ΗΜΜΥ δεν άφησαν περιθώριο να τους αμφισβητήσει κανείς και έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους από νωρίς , καθώς στο δεύτερο λεπτό προηγήθηκαν με 10-2. Ήδη στο δεκάλεπτο προηγούνταν με 12 πόντους, ρίχνοντας μεγάλο βάρος της επίθεση στους ψηλούς τους (Ακριτίδης-Γκαβέζος είχαν 16 πόντους) . Έχοντας μάλλον στο μυαλό τους τις αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος δεν έκαναν το λάθος να χαλαρώσουν, και παρά τις προσπάθειες των Πολιτικών Μηχανικών συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά από τους αντιπάλους τους, η οποία έφτασε στη μεγαλύτερη διαφορά στη λήξη του ημιχρόνου που τους βρήκε να προηγούνται με 40-22.

    Στο δεύτερο ημίχρονο , οι Πολιτικοί παρά την πρόθεσή τους να έχουν σωστότερες επιλογές στην επίθεση δεν ήταν όσο αποτελεσματικοί θα ήθελαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ηλεκτρολόγοι οι οποίοι έπαιζαν πλέον χωρίς πίεση αφού η διαφορά είχε περάσει τους 20 πόντους (55-32 με buzzer beater στο 30΄).
    Έτσι η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να προσφέρουν αρκετές θεαματικές φάσεις.  Το τελικό σκορ (74-49) δεν είχε σημασία για τις δύο ομάδες, έχριζε όμως μετά από επτά  χρόνια προσπαθειών τους Ηλεκτρολόγους Πρωταθλητές  του Αριστοτελείου  !


 
H απονομή των Χρυσών μεταλλίων έγινε από τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Περικλή Μήτκα,
Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μ.Μ.Υ.


     Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ΗΜΜΥ για να φτάσουν να πάρουν μέρος στον Τελικό έπρεπε να αποκλείσουν τη μοναδική αήττητη ομάδα φέτος, που ήταν το ΤΕΦΑΑ, μία ομάδα που είχε κατακτήσει τρεις φορές το Πρωτάθλημα τα τελευταία πέντε χρόνια ! Έτσι οι Ηλεκτρολόγοι κερδίζοντας δύο "τελικούς" στο Final Four απέδειξαν ότι ήταν η πιο πλήρης ομάδα φέτος, αξιοποιώντας όμως και την εμπειρία τους από τις προηγούμενες συμμετοχές, καθώς και άλλες χρονιές είχαν ισάξιες ομάδες αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.




    Από την άλλη οι Πολιτικοί Μηχανικοί κέρδισαν το Αργυρό μετάλλιο , και πρέπει να αναφέρουμε ότι η εμφάνιση τους στον Τελικό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Μαζί με το ΤΕΦΑΑ ήταν στις τρεις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με πολλούς ικανούς παίκτες. Με 1-2 προσθήκες  την επόμενη χρονιά θα έχει και πάλι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, που θα έχει τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του Πρωταθλητή


   Θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, καθώς και με τη βράβευση του Πρώτου Σκόρερ και του Πολυτιμότερου Παίκτη (M.V.P.)