Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ασημένιο μετάλλιο η ομάδα μπάσκετ του Α.Π.Θ. στο BALKAN SPORT GAMES !


 
 


 


   Η ομάδα μπάσκετ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά Πανεπιστημίων   BALKAN SPORT GAMES !

  Το  BALKAN SPORT GAMES   είναι ένα διεθνές αθλητικό φεστιβάλ στο οποίο παίρνουν μέρος Πανεπιστήμια από  Βαλκανικές  χώρες. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ήταν το μόνο ίδρυμα που εκπροσωπούσε την Ελλάδα και συμμετείχε με αθλητές  μπάσκετ,  καράτε, κολύμβησης και πινγκ πονγκ.  Φέτος οι αγώνες διεξήχθησαν στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας.
 


 


      Την πρώτη μέρα των αγώνων η ομάδα μας απέκλεισε το  İstanbul University  και το  Namık Kemal University (και τα δύο από την Τουρκία) , ενώ την επόμενη ημέρα κέρδισε το  Tetova State University (FYROM) και κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό της διοργάνωσης.

     Εκεί αντιμετώπισε το επίσης πολύ καλό  Sports University of Tirana και σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, η ομάδα μας κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω του ιδιόμορφου συστήματος της διοργάνωσης, μετά από κλήρωση που προηγήθηκε, η ομάδα μας ήταν η μόνη η οποία έπαιξε 4 αγώνες (διάρκειας 20 λεπτών ο καθένας) σε 22 μόλις ώρες !



     Η ομάδα αποτελούνταν από :
 
 
 
 
 ΕΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑΒασίλης Παπαχαρίσης (Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων  Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου) ,  Γεώργιος Δογάνης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου) , Γιώργος Στρατίδης , Λάζαρος Ματζάρης, Πάρης Ακριτίδης , Θανάσης Παπαγεωργίου , Αντώνης Ποδιώτης, Νίκος Σταυρόπουλος (Προπονητής).
 
ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ : Δημήτρης Ρόπουτης, Διονύσης Βλέτσης, Συμεών Παπαδόπουλος, Βασίλης Τάνης (Αρχηγός ομάδας), Βασίλης Μπέλλος.
 
 
Η ομάδα συγκροτήθηκε αποκλειστικά από παίκτες που φέτος συμμετείχαν με τις Σχολές τους στο εσωτερικό Πρωτάθλημα μπάσκετ του Α.Π.Θ. 
 
 
 
 
 
 Ομαδικά Κύπελλα γενικής κατάταξης: 
 
 1ης Θέσης Κολύμβησης
2ης Θέσης Καλαθοσφαίρισης
3ης Θέσης Καράτε
3ης Θέσης Επιτραπέζια Αντισφαίριση
 
5 χρυσά, 3 αργυρά και 8 χάλκινα ήταν η συγκομιδή των φοιτητών/τριων του ΑΠΘ (πρώτη θέση στη γενική κατάταξη μεταλλίων).
 

Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος στη διοργάνωση !!