Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

3ος Προημιτελικός Ανδρών Φυσικό - Μαθηματικό : 51-60

 
 
 
 
ΦΥΣΙΚΟ
 
 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ
 
 
     Η τρίτη ομάδα που πέρασε στην Τελική φάση του Πρωταθλήματος είναι το Μαθηματικό. Με βάση τα αποτελέσματα των έως τώρα αγώνων, το Φυσικό φαινόταν να έχει ένα προβάδισμα όσο αφορά τις πιθανότητες να κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς στον πρώτο γύρο ήταν αήττητο ενώ στην επόμενη φάση είχε τερματίσει πρώτο στον όμιλό του, γι' αυτό και διασταυρώθηκε με το Μαθηματικότο οποίο ήταν τέταρτο στον άλλον όμιλο.
 
 
   Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος από την αρχή, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 4-5 πόντων, με το σκορ να είναι αρκετά χαμηλό. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 16-13 υπέρ του Φυσικού, ενώ το ημίχρονο με 26-25. 
 
    Στο  δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε η δυσκολία και των δύο ομάδων στο σκοράρισμα, όμως η ευστοχία στα τρίποντα για το Φυσικό του έδωσε ένα μικρό προβάδιμα 6 πόντων (41-35) με τους Σκαμιώτη και Τραχανέλη να έχουν σκοράρει ως εκείνο το σημείο του αγώνα από 4 τρίποντα, δηλαδή 24 από τους 41 πόντους της ομάδας.
 
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε αρκετά πιο γρήγορο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερες επιθέσεις για κάθε ομάδα. Το Μαθηματικό είχε καλύτερες επιλογές στο διάστημα αυτό, καθώς εκμεταλεύτηκε το πλεονέκτημά του με τον σέντερ του  (Χαλκιάς,  2,05), ο οποίος είχε στο διάστημα αυτό 11 πόντους, έφθειρε τους ψηλούς του Φυσικού με φάουλ και κυρίως δυσκόλεψε πολύ τις επιθέσεις των αντιπάλων κοντά στο καλάθι.  Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα το Μαθηματικό από το  -6 στο τριακοστό λεπτό να φτάσει στο  +12 τέσσερα λεπτά πριν την λήξη. Εκεί το Φυσικό έκανε την τελευταία του προσπάθεια να ξαναμπει στο παιχνίδι και εν μέρει τα κατάφερε μειώνοντας σε 52-48, όμως η ευστοχία του στα τρίποντα δεν συνεχίστηκε και έτσι οι Μαθηματικοί επικράτησαν τελικά με 60-51.
 
    Η ομάδα του Μαθηματικού κέρδισε δίκαια αφού ήταν πιο μαχητική και για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε τον κανόνα των αουτσάιντερ που καταφέρνουν αρκετές φορές να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στα Final Four.  Από την άλλη, το Φυσικό κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχε την καλύτερη παρουσία τα τελευταία χρόνια, και εάν κέρδιζε τον αγώνα αυτό θα συμμετείχε στους Τελικούς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κάτι που θεωρούνταν πολύ πιθανό.