Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

1ος Προημιτελικός Ανδρών Γεωπονία -Χημικο : 60-47




ΓΕΩΠΟΝΙΑ
 
 

ΧΗΜΙΚΟ
 
 


  Την εβδομάδα αυτή ολοκληρώνεται η φάση των Προημιτελικών αγώνων του Πρωταθλήματος. Αυτή αποτελείται από 4 αγώνες οι νικητές των οποίων θα συμμετάσχουν στο φετινό Final Four.

   Ο πρώτος αγώνας έγινε ανάμεσα στις ομάδες της Γεωπονίας και του Χημικού. Από την κατάταξη της προηγούμενης φάσης η Γεωπονία ήταν σε θέση υψηλότερης δυναμικότητας, και έχοντας συμμετάσχει  τα τελευταία 2 χρόνια σε 2 Τελικούς (πρόπερσι ήταν Πρωταθλήτρια), είναι σαφώς πιο έμπειρη ομάδα από αυτή του Χημικού η οποία πήρε μέρος για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια σε Προημιτελική φάση.

   Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι οι δύο ομάδες έχουν διαφορά δυναμικότητας, με τη Γεωπονία να προηγείται στο δεκάλεπτο με 17-9. Στη συνέχεια η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει, φτάνοντας κοντά στους 20 πόντους (35-16) τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Όμως το Χημικό κατάφερε ως το τέλος του δεκαλέπτου να σκοράρει αρκετούς πόντους (7 συνεχόμενους ο Μαρίνος) και να μειώσει τη διαφορά στο 37-23

   Στο τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα το Χημικό κατάφερε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του και με επιμέρους σκορ 17-9 μείωσε σε 46-40. Αυτό συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο , με τη Γεωπονία να μη μπορεί να βρει λύση απέναντι στην άμυνα των αντιπάλων της, και αυτό  είχε σαν αποτέλεσμα το Χημικό να φτάσει στον έναν πόντο (48-47), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Εκεί φάνηκαν οι δυνατότητες της ομάδας των Γεωπόνων, καθώς με επιμέρους 12-0 (από τα οποία δύο goal-foul και ένα τρίποντο) σε συνδυασμό με καλές άμυνες, εκτίναξαν τη διαφορά στο 60-47 μη επιτρέποντας στους αντιπάλους να σκοράρουνε ξανα.

    Έτσι κατάφεραν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα συμμετάσχει στους φετινούς Τελικούς. Όμως και η ομάδα του Χημικού έδειξε ότι δίκαια έφτασε στα προημιτελικά, καθώς είναι η καλύτερη ομάδα που έχει εμφανίσει το Τμήμα τα τελευταία χρόνια
.