Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Βραβεύσεις του Final Four



      Πέρα από το κύπελλο του Πρωταθλητή και τα μετάλλια που παρέλαβαν οι τρεις πρώτες ομάδες, υπήρξαν και κάποιες άλλες βραβεύσεις αμέσως μετά τον Τελικό.

      Ο Πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας του Πανεπιστημιακού γυμναστηρίου κ. Γιώργος Δογάνης παρέδωσε αναμνηστικά διπλώματα εθελοντών στα μέλη της Ο.Δ.Α.Κ. ( Ομάδα Διαχείρισης & Αντιμετώπισης Καταστροφών) του Α.Π.Θ., τα οποία βρίσκονταν κατά τη διάρκεια των Τελικών προληπτικά στο χώρο του γηπέδου.

     Επίσης για την εθελοντική τους προσφορά βραβεύθηκαν οι διαιτητές και οι κριτές του Πρωταθλήματος, επίσημα μέλη των αντίστοιχων Συνδέσμων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, στους περισσότερους από 100 αγώνες των Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών.



      Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα βραβεία του Πρώτου Σκόρερ και του Πολυτιμότερου Παίκτη δόθηκαν στους φοιτητές από επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές.


       Πρώτος Σκόρερ των Τελικών με 45 πόντους σε δύο αγώνες ήταν ο Δεληγεώργης, παίκτης του Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Το βραβείο του απονεμήθηκε από τον Κώστα Κακαρούδη, παίκτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος ως φοιτητής είχε συμμετάσχει με την ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  στο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης φοιτητών.






 
     Πολυτιμότερος Παίκτης του Final Four ανακηρύχθηκε ο Φώτης Θωμαΐδης, παίκτης της Γεωπονίας. Το βραβείο του παρέλαβε από τον Δημήτρη Βεργίνη, παίκτη του Πανιωνίου (πρώην παίκτη του Άρη, και αρχηγού της ομάδας του ΠΑΟΚ), ο οποίος ως φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είχε συμμετάσχει με την Ελληνική αντιπροσωπευτική ομάδα στην Πανεπιστημιάδα (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) του Βελιγραδίου.

 





 
     
      Οι απονομές ολοκληρώθηκαν με την Τιμητική βράβευση του Γιάννη Παπαϊακώβου, φοιτητή του Οικονομικού, ο οποίος φέτος συμμετείχε για 12η χρονιά στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος. Ξεκίνησε το 2003 σαν προπτυχιακός φοιτητής και συνεχίζει μέχρι σήμερα ως υποψήφιος Διδάκτορας. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την καλή τεχνική του κατάρτιση, δεν έχει παίξει ποτέ σε κάποια ομάδα, αντιθέτως είναι επαγγελματίας βολεϊμπολίστας ! Το ενδιαφέρον του όμως για το μπάσκετ τον έχει κάνει να προτιμάει να συμμετέχει με τους συμφοιτητές του στο Πρωτάθλημα αυτό, παρά σε εκείνο του βόλεϊ.
       Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε από τον κ. Βασίλη Παπαχαρίση, Υπεύθυνο αθλητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.