Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τελικος Final Four Ανδρών, ΤΕΦΑΑ-Γεωπονία 67-55

 
 
 
 
 
ΤΕΦΑΑ  2015
 
 
 
 
ΓΕΩΠΟΝΙΑ   2015
 
 
 
         Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης του Α.Π.Θ. ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του  Τελικού που έγινε ανάμεσα στο ΤΕΦΑΑ και τη Γεωπονική. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς το ΤΕΦΑΑ αποτελείται από φοιτητές κυρίως των πρώτων ετών του τμήματος οι οποίοι είναι ικανοί παίκτες, έχοντας και το στοιχείο του ενθουσιασμού όσο αφορά τη συμμετοχή τους στην Τελική φάση, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης από την Πρωταθλήτρια ομάδα του ΤΕΦΑΑ του 2012. Από την άλλη η Γεωπονία κατά το ήμισυ αποτελείται από παίκτες  της ομάδας που ήταν φιναλίστ το 2012 και στη συνέχεια κέρδισε το Πρωτάθλημα το 2013. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, είναι αθλητές ομάδων Εθνικών κατηγοριών.
 
Από την παρουσίαση της ομάδας της Γεωπονίας.
 
 
       Από την αρχή του αγώνα φάνηκε η διαφορά εμπειρίας των δύο ομάδων καθώς οι Γεωπόνοι είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα και φαίνονταν ότι κινούνταν πολύ πιο άνετα στο γήπεδο από τους αντιπάλους τους. Αυτό τους βοήθησε να πάρουν γρήγορα μία διαφορά 7-8 πόντων αναγκάζοντας το ΤΕΦΑΑ να ζητήσει τάιμ άουτ προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό τους. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι Γεωπόνοι δεν φάνηκαν να δυσκολεύονται πολύ στο να παραμείνουν μπροστά στο σκορ, αντιθέτως 5:30  λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου προηγήθηκαν με 41-29 δείχνοντας ότι το ημίχρονο θα τελειώσει με μεγάλη διαφορά. Το ΤΕΦΑΑ όμως πίεσε περισσότερο στην άμυνα και κάνοντας πιο σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε σε 3:30 λεπτά να κατεβάσει τη διαφορά στους 5 πόντους, και έτσι το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ.
 
 
 
      Στο δεύτερο ημίχρονο πια το ΤΕΦΑΑ είχε μπει στο πνεύμα του αγώνα και παρόλο που η Γεωπονία προηγούνταν συνεχώς στο σκορ, δεν της επέτρεπε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας. Αντιθέτως πίεζε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα η διαφορά να μειώνεται σταδιακά. Το γεγονός ότι η Γεωπονία δεν έκανε πολλές αλλαγές είχε σαν συνέπεια  οι παίκτες της να κουραστούνε σύντομα,  και με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου αυτό άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο από τα λάθη που γινόντουσαν αλλά και από τη δυσκολία στο να ακολουθήσουν το ρυθμό του ΤΕΦΑΑ.
 
 
    Από την άλλη οι παίκτες του ΤΕΦΦΑ δείχνανε να έχουν πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση στις ενέργειές τους  και να πιστεύουν ότι μπορούνε να κερδίσουν το παιχνίδι. Μετά το μέσο της τελευταίας περιόδου πέρασαν μπροστά στο σκορ και παίζοντας πολύ καλή άμυνα άρχισαν να χτίζουνε  μία διαφορά υπέρ τους. Κάπου εκεί η Γεωπονία φάνηκε να κατέρρευσε καθώς  στα τελευταία 10 λεπτά σημείωσε μόλις 4 πόντους, και δεν φαινόταν να έχει το κουράγιο να πιέσει τους αντιπάλους της ώστε να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά. Έτσι στο τελευταίο δίλεπτο είχε αρχίσει να φαίνεται ότι το ΤΕΦΑΑ θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα και η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, με το παιχνίδι να λήγει με 67-55.
 
 
 
Την απονομή των αργυρών μεταλλίων έκανε ο
Πρόεδρος του τμήματος της Γεωπονίας Καθηγητής κ. Απόστολος Αποστολίδης.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Η απονομή των μεταλλίων των Πρωταθλητών έγινε από
τον Κοσμήτορα του ΤΕΦΑΑ Καθηγητή κ. Σπύρο Κέλλη.
 

 
Το Κύπελο των Πρωταθλητών απένειμαν οι
κ.κ. Σπύρος Κέλλης (Κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ) και
Γιώργος Δογάνης (Πρόεδρος της επιτροπής του Παν. Γυμναστηρίου)
 


Οι παίκτες και των δύο ομάδων
φωτογραφίζονται με το Κύπελλο του Πρωταθλητή...