Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Γ' ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ : 54-52




ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

      Την Τρίτη  5/5 έγινε ο τρίτος προημιτελικός για τη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Για όσους τον παρακολούθησαν αυτός ήταν ο πιο σημαντικός και ενδιαφέρων αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος.

      Οι ομάδες των Ηλεκτρολόγων και του Οικονομικού είναι από τις ομάδες που φτάνουνε πάντα στα προημιτελικά τα τελευταία χρόνια, αλλά οι Ηλεκτρολόγοι φαίνονταν να είχαν το προβάδισμα στις προβλέψεις για το νικητή του αγώνα αυτού καθώς φέτος ήταν αήττητοι . Είναι μάλιστα και από τις ομάδες με το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της (16-17 παίκτες), κάτι που δίνει το πλεονέκτημα της επιλογής 12άδας ανάλογα με τον αντίπαλο. Από την άλλη για το Οικονομικό αγωνίστηκαν 8 από τους μόλις 9 παίκτες που δηλώθηκαν.

      Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Οικονομικού ήταν αυτή που πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, σε έναν ούτως ή άλλως κλειστό αγώνα και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 15-10, με χαρακτηριστικό τα πολλά φάουλ και από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, όμως το Οικονομικό κατάφερε σταδιακά να χτίσει μία διαφορά 12 πόντων στο 16’  (24-12). Το τάιμ άουτ που ζήτησαν οι Ηλεκτρολόγοι άλλαξε την εικόνα του αγώνα, καθώς στα επόμενα 4 λεπτά πιέσανε σε όλο το γήπεδο και με 2 τρίποντα μειώσανε τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε με 28-25.

   Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Ηλεκτρολόγοι φάνηκαν να βρίσκουν το ρυθμό τους, και εκμεταλλευόμενοι την έφεσή τους στον αιφνιδιασμό αρχικά ισοφαρίσανε (33-33) και στη συνέχεια περάσανε μπροστά με 39-43 στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ήταν ακόμα καλύτερο για τους Ηλεκτρολόγους αφού σε 50’’ το σκορ έγινε 39-47 και αναγκάσανε το Οικονομικό να ζητήσει άμεσα  τάιμ άουτ.  Από εκεί και πέρα όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν τελείως, καθώς το Οικονομικό μπήκε πολύ αποφασισμένο στον αγώνα. Με 5’:30’’ να απομένουν για την λήξη μειώσανε σε 46-47, ενώ ένα λεπτό αργότερα με το τρίτο τρίποντο του Τζάτση στην τέταρτη περίοδο ισοφαρίσανε 49-49.

  Από εκεί και πέρα και οι δύο ομάδες ήταν βιαστικές και άστοχες καθώς προσπαθούσαν να προηγηθούν στο σκορ. Το Οικονομικό προηγήθηκε με 52-47 ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, όμως οι Ηλεκτρολόγοι με  5 συνεχόμενους πόντους του Πρωτούλη μείωσε στο ένα καλάθι 54-52 μισό λεπτό πριν το τέλος. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, και με τους Ηλεκτρολόγους να χάνουν σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο το 54-52 έγινε το τελικό σκορ του αγώνα.


    Ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί από πλευράς Οικονομικού, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες 2 χρονιές είχαν αποκλειστεί από τους Πολιτικούς Μηχανικούς  στους νοκ άουτ αγώνες, με διαφορά ενός καλαθιού (και τις 2 χρονιές). Φέτος όμως έγιναν η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Final four έχοντας να κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά από όλες τις άλλες ομάδες της προημιτελικής φάσης, αφού για να τα καταφέρουν έπρεπε να αποκλείσουν την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου, η οποία θεωρούνταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.


ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ

     Όσο αφορά τους Ηλεκτρολόγους, για άλλη μία χρονιά παρουσιάσανε μία πολύ καλή ομάδα, με μεγάλη πληρότητα και οργάνωση εντός και εκτός γηπέδου. Το γεγονός ότι ως σήμερα ήταν αήττητοι δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας αυτής. Είναι όμως γνωστό ότι η προημιτελική φάση με τους νοκ άουτ αγώνες είναι παγίδα για τις καλές ομάδες, καθώς μία όχι καλή εμφάνισηκοστίζει την προσπάθεια όλης της χρονιάς, όπως συνέβη σήμερα.  Εάν συμμετείχαν στην Τελική φάση είχαν σημαντικές πιθανότητες για να κατακτήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που έγινε φέτος ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αλλάξανε αρκετά οι ισορροπίες της ομάδας μετά την αποφοίτηση των 2 πρωταγωνιστών της τα τελευταία χρόνια, του Στέργιου Λέντη και του Νίκου Φρουζάκη.  Το υλικό που υπάρχει και η παρουσία  του προπονητή της ομάδας, είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για άλλη μία σοβαρή προσπάθεια την επόμενη περίοδο.