Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης ΦΑΣΗΣ, Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ




     Ο τελευταίος όμιλος τα ανασκόπησής μας ήταν ο τέταρτος , ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους δυνατούς ομίλους αυτής της χρονιάς. Κατά σύμπτωση οι 3 ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση (Φυσικό, Κτηνιατρική, Δασολογία) ήταν και πέρσι στον ίδιο όμιλο μεταξύ τους κατά την πρώτη φάση,  και μάλιστα ήταν και πάλι αυτές οι ομάδες που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης.
ΦΥΣΙΚO

 
        Τα τελευταία χρόνια το Φυσικό έχει καταφέρει να έχει μία σταθερά καλή απόδοση και φέτος χωρίς να έχει απώλειες βαθμών κατά την πρώτη φάση, τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό δίνει στην ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία εξίσου ψηλή θέση στην επόμενη φάση, κάτι που θα της δώσει πλεονέκτημα στους νοκ άουτ αγώνες. Το μόνο στοιχείο που θα έπρεπε να βελτιώσει η ομάδα αυτή είναι η πληρότητα του πάγκου σε όλους τους αγώνες καθώς στη φάση αυτή οι αλλαγές για ξεκούραση είναι πολύ πιο απαραίτητες.


ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ
 
   Η περσινή καλή πορεία της ομάδας αυτής αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτι τυχαίο, αφού και φέτος η αγωνιστική της εικόνα είναι πολύ καλή. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι φέτος  βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο αφού υπάρχει πια και το πλεονέκτημα της εμπειρίας από τους περισσότερους παίκτες.  Πέρα από τους αρκετά καλούς παίκτες, ένα από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν επιτυχημένη είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο κορμός παραμένει σταθερός, όπως επίσης ότι η ομάδα παρουσιάζεται πλήρης σε όλους τους αγώνες. Την προηγούμενη χρονιά οι Κτηνίατροι πήραν μέρος στο Final Four κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος θέλουν να φτάσουν τουλάχιστον στην Τελική φάση, όμως θα πρέπει και πάλι να αποκλείσουν μία καλή ομάδα στους νοκ άουτ αγώνες.

 
ΔΑΣΟΛΟΓΙΑ

    Οι Δασολόγοι την περσινή περίοδο είχαν τελειώσει την πρώτη φάση αήττητοι και φτάσανε έναν αγώνα πριν τη Τελική φάση. Φέτος έκαναν δύο ήττες  ως τώρα και αυτό θα τους κοστίσει όσο αφορά την κατάταξή τους στο τέλος της δεύτερης φάσης. Μπορούν όμως να καλύψουν αυτό το χαμένο έδαφος με νίκες στους επόμενους αγώνες.  Η προσθήκη ενός ή δύο παικτών για τους επόμενους αγώνες μπορεί να βοηθήσει αρκετά την ομάδα να καταφέρει το στόχο της.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ
 
      Μια  καινούργια ομάδα στη διοργάνωση φέτος ήταν αυτή του Βιολογικού.  Σαν πρώτη συμμετοχή η παρουσία της   Βιολογίας  ήταν πολύ θετική και εάν μάλιστα δεν είχε χάσει με 9 πόντους στον αγώνα με τη Δασολογία, θα ήταν αυτή η ομάδα που θα περνούσε στην επόμενη φάση !  Η εικόνα στο γήπεδο ήταν κατά διαστήματα εως και πολύ καλή, με μόνο μειονέκτημα ότι η καλή απόδοση δεν είχε πάντα μεγάλη διάρκεια. Αυτό βέβαια είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με ομάδες που μόλις έχουν συσταθεί και είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί από την ομάδα.  Έχοντας αρκετό καιρό ως το επόμενο Πρωτάθλημα, η ομάδα του Βιολογικού έχει τη δυνατότητα να βρει μερικούς ακόμα παίκτες που θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά έχοντας ήδη την εμπειρία της φετινής διοργάνωσης να παρουσιαστεί πολύ πιο έτοιμη και να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που φαίνεται ότι είναι σίγουρα μέσα στις δυνατότητές της.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 
  Σχετικά καινούργια ομάδα στο Πρωτάθλημα, οι Πολιτικές Επιστήμες  φέτος συνεχίζουν το στήσιμο της ομάδας που έχει ξεκινήσει από πέρσι.  Πρόκειται για ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα πολύ αποτελεσματικό σύνολο, όμως πρέπει γι’ αυτό να υπάρξει και η ανάλογη οργάνωση. Αυτό που κόστισε φέτος στη Βιολογία ήταν η αστάθεια στην απόδοσή της. Υπήρξαν αγώνες που η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή, ήταν όμως και η μοναδική ομάδα που κατάφερε φέτος να νικήσει τους πρωτοπόρους στον όμιλο Φυσικούς. Εάν δοθεί προσοχή στο κομμάτι αυτό, οι Πολιτικές Επιστήμες του χρόνου θα μπορέσουν να κάνουν μία μακρύτερη πορεία στη διοργάνωση συμμετέχοντας και στην επόμενη φάση.


ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  «2»

   Η ομάδα των Μηχανολόγων (συμμετέχουν 2 ομάδες από το Τμήμα) παίρνει μέρος για  Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση.  Είναι πολύ συνεπής στο οργανωτικό κομμάτι, κάτι που φαίνεται ακόμα και από τις καινούργιες εμφανίσεις που χρησιμοποίησε φέτος. Η πληρότητα των Μηχανολόγων ‘2’  στους αγώνες ήταν πολύ υψηλή και θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα για τα άλλα τμήματα. Το ρεκόρ νικών-ηττών  της ομάδας δεν ανταποκρίνεται ακριβώς  στην εικόνα της στο γήπεδο, καθώς ακόμα και με τις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση είχαν αρκετά καλή απόδοση.  Είναι μία ομάδα η οποία ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων,  έχει μία πολύ θετική παρουσία στο Πρωτάθλημα.