Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

3ος ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ 57-48




       Το τρίτο  ζευγάρι  που διεκδίκησε την πρόκριση στην τελική φάση ήταν αυτό της Κτηνιατρικής και των Μηχανολόγων Μηχανικών. Οι Μηχανολόγοι είχαν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών έως τώρα στο Πρωτάθλημα καθώς στην πρώτη φάση είχαν μόλις μία ήττα ενώ στη δεύτερη ήτανε αήττητοι. Από την άλλη η ομάδα της Κτηνιατρικής η οποία φέτος παρουσιάστηκε πιο προετοιμασμένη από άλλες χρονιές, αν και αήττητη στην πρώτη φάση έχασε 2 από τους 3 αγώνες που έδωσε για τη δεύτερη φάση, κάτι που την κατέταξε τέταρτη στον όμιλό της αναγκάζοντάς την να παίξει με την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου δηλαδή τους Μηχανολόγους.

        

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ
    
         Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι θα ήταν ένα δυναμικό παιχνίδι καθώς και στις δύο ομάδες υπήρχαν αρκετοί παίκτες με καλή τεχνική αλλά και ανάλογη φυσική κατάσταση. Το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε στο Ιβανώφειο έδωσε κατά διαστήματα την ευκαιρία στις ομάδες να εκμεταλλευτούνε τη δυνατότητα τους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, κάτι που έδωσε στο παιχνίδι έναν αρκετά υψηλό ρυθμό.
     
       Από το πρώτο δεκάλεπτο οι Κτηνίατροι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και επέβαλαν τον ρυθμό τους, ενώ ήταν εμφανής η δυσκολία των Μηχανολόγων να τελειώσουν με επιτυχία τις επιθετικές τους προσπάθειες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει με 17-4 υπέρ των Κτηνιάτρων !  Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μηχανολόγοι μπήκαν περισσότερο στο πνεύμα του αγώνα και ισορροπώντας το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα (11-9) σταθεροποίησαν στο τέλος του ημιχρόνου την διαφορά στους 15 πόντους (28-13), έχοντας όμως δύσκολο για τη συνέχεια. Για την Κτηνιατρική ο Παπαδόπουλος σημείωσε τους 9 από τους 11 πόντους της ομάδας του, φτάνοντας στους 15 για το πρώτο ημίχρονο.


ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ


       Η ομάδα των Μηχανολόγων η οποία έχει εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια (κέρδισε σε όλους τους προημιτελικούς τα τελευταία 3 χρόνια), αντέδρασε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και αρχικά μείωσε σε 39-28  στο 30΄, με τον Τρέμμα να τελειώνει τις περισσότερες επιθέσεις τις ομάδας του (10 από τους 15 πόντους).
     Στην τελευταία περίοδο η ψυχολογία ήταν με το μέρος των Μηχανολόγων οι οποίοι με πιεστική άμυνα συνέχισαν να μειώνουν τη διαφορά, που στα 2΄:30΄΄ έφτασε στους 5 πόντους και πλέον οι δύο ομάδες διεκδικούσαν εξίσου την νίκη.  Παρά τα 2 τρίποντα του Τρέμμα στο σημείο αυτό οι Κτηνίατροι απάντησαν κυρίως με βολές των Παπαδόπουλου και Γουβιά και τελικά κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή τη διαφορά ασφαλείας και να κερδίσουν το παιχνίδι.