Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

1ος Ημιτελικός Final Four 2014 : ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ 63 - 33




     Στον πρώτο ημιτελικό της Τελικής φάσης του Πρωταθλήματος, οι Ηλεκτρολόγοι ήταν η ομάδα που κέρδισε άνετα τους αντιπάλους της και πήρε πρώτη την πρόκριση για τον Τελικό της διοργάνωσης.  Οι Ηλεκτρολόγοι συμμετέχουν για 4η συνεχόμενη φορά σε τελική φάση και μάλιστα το 2011 είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τους Μαθηματικούς στον Τελικό, αλλά τότε οι Μαθηματικοί είχαν κατακτήσει το Πρωτάθλημα όντας αήττητοι.

  
 
 
 
       Ο αγώνας έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και ήταν αναμενόμενο λόγω του μεγέθους του γηπέδου το παιχνίδι να πάει σε χαμηλό σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μάλλον αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες οι οποίες δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο για το καλάθι, και το τέλος του βρήκε τους Ηλεκτρολόγους να προηγούνται με 13-11 με τους Πρωτούλη (Ηλεκτρολόγοι) και τον Αρβανιτάκη (Μαθηματικοί) να έχουν σημειώσει από 8 πόντους. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι Ηλεκτρολόγοι βελτίωσαν την επιθετική τους παραγωγικότητα και διατηρώντας την άμυνά τους στα ίδια επίπεδα δεν επέτρεψαν στους Μαθηματικούς να πλησιάσουν . Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα του βρήκε να προηγούνται με 31-22. Οι εννέα πόντοι δεν μπορούνε να θεωρηθούν διαφορά ασφαλείας για έναν ημιτελικό, όμως το μέχρι τότε χαμηλό σκορ έδειχνε ότι χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να καλυφθεί.





      Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Μαθηματικοί έπρεπε να βρούνε τον τρόπο να μειώσουν σταδιακά τη διαφορά. Όμως οι Ηλεκτρολόγοι έκαναν αυτό που έχουν δείξει ότι γνωρίζουν να κάνουν καλά, δηλαδή ανέβασαν πολύ τον ρυθμό του παιχνιδιού και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό. Έτσι κατάφεραν να πετύχουν κάποιους συνεχόμενους πόντους σχεδόν χωρίς απάντηση από τους Μαθηματικούς που αναγκάστηκαν στα πρώτα 4 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου να πάρουνε δύο τάιμ άουτ. Όμως αυτό δεν άλλαξε ιδιαίτερα την κατάσταση και στο 27΄η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους. Το δεκάλεπτο έληξε με 51-28 κάτι που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους Μαθηματικούς. Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η κούραση ήταν εμφανής για το Μαθηματικό, το οποίο δυσκολευόταν πολύ να σκοράρει έχοντας την πιο χαμηλή επιθετική επίδοση των τελευταίων ετών στο Πρωτάθλημα.

        Το τελικό 63-33 δείχνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο. Οι Ηλεκτρολόγοι κέρδισαν δίκαια και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον Τελικό της Πέμπτης. Όμως και οι Μαθηματικοί στον Μικρό Τελικό θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο του Πρωταθλήματος