Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης ΦΑΣΗΣ, Α΄ΟΜΙΛΟΣ







        Όπως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή γίνεται μία παρουσίαση των ομάδων που πήρανε μέρος στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος και μία ανασκόπηση της  έως τώρα πορείας  τους.  
         Η παρουσίαση γίνεται ανά όμιλο, και στην ανάρτηση αυτή  θα αναφερθούμε στον Α’ όμιλο του Πρωταθλήματος.  Σε αυτόν συμμετείχαν οι ομάδες της Δασολογίας, της Κτηνιατρικής, του Φυσικού, των Μηχανολόγων  "2", της Γεωπονικής, της Νομικής και των Μηχανικών  Χωροταξίας & Ανάπτυξης.
    Ακολουθεί η πορεία της κάθε ομάδας του Α΄ομίλου  (κάντε κλικ στις εικόνες για να μεγαλώσουνε) :

ΔΑΣΟΛΟΓΙΑ

 
      Η ομάδα της Δασολογίας ήταν μαζί με τους Ηλεκτρολόγους (Β΄ όμιλος) και τους Μαθηματικούς (Γ΄ όμιλος) οι μόνες ομάδες φέτος που καταφέρανε να τερματίσουνε αήττητες στην πρώτη φάση.   Οι Δασολόγοι  τις προηγούμενες  χρονιές είχαν αρκετά καλή ομάδα, φέτος όμως είχανε την καλύτερη παρουσία σε πρώτη φάση των τελευταίων 7-8 ετών.  Οι διαθέσεις τους φάνηκαν από τον πρώτο τους αγώνα στον οποίο κέρδισαν τους περσινούς Πρωταθλητές (Γεωπονία), και από εκεί και πέρα καμία ομάδα δεν μπόρεσε να τους νικήσει.  Η πρώτη θέση του ομίλου κρίθηκε στον αγώνα με την Κτηνιατρική, που είναι εξίσου δυνατή ομάδα. Προπονητής της ομάδας είναι ο διδάσκων του Τμήματος Δασολογίας κ. Νίκος Παραλυκίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ για περισσότερα από 30 χρόνια στον τομέα της διαιτησίας.

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ
 
      Η Κτηνιατρική  ίσως αξίζει τον τίτλο της πιο βελτιωμένης ομάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.  Πέρσι δεν κατάφερε να προκριθεί στη δεύτερη φάση, όμως φέτος θα μπορούσε να έχει τερματίσει αήττητη στην πρώτη φάση εάν είχε κερδίσει στον αγώνα με τη Δασολογία.  Η αγωνιστική της εικόνα ήταν  πολύ καλή, κερδίζοντας τους περισσότερους αγώνες με μεγάλες διαφορές, όμως και η φυσική της παρουσία ήταν επίσης καλή φορώντας καινούργιες στολές, ενώ γενικά υπήρχε η εικόνα της οργανωμένης ομάδας. Μαζί με τη Δασολογία είναι οι δύο ομάδες του Πρωταθλήματος που έχουν σαν προπονητή τους  κάποιον διδάσκοντα. Την ομάδα κοουτσάρει στους αγώνες ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Πασχάλης  Φορτομάρης, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί ότι κοουτσάρει και την ομάδα ποδοσφαίρου της Κτηνιατρικής !

 


ΦΥΣΙΚΟ
 
 
     Στα προηγούμενο Πρωτάθλημα το Φυσικό είχε την καλύτερη παρουσία αφού έφτασε λίγο πριν τη συμμετοχή του στο Final Four, αλλά αποκλείστηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια.  Φέτος έχει ως τώρα μια αντίστοιχη πορεία με την περσινή κατά την πρώτη φάση, και αν δεν υπήρχαν αρκετοί τραυματισμοί ίσως τερμάτιζε και σε ψηλότερη θέση στον όμιλο.  Έχει την ευκαιρία στη δεύτερη φάση να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μαζέψει αρκετούς βαθμούς ώστε να φτάσει και πάλι στους νοκ άουτ αγώνες.

 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  2
 

      Στη δεύτερη χρονιά της στο Πρωτάθλημα του ΑΠΘ η ομάδα των Μηχανολόγων “2 “ δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Πέρσι, αν και νεοσύστατη κατάφερε να συμμετάσχει στη Β΄ φάση έχοντας μία καλή πορεία. Φέτος όμως είχε αρκετά δυνατούς αντιπάλους που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει στη βαθμολογία. Η  εικόνα της ομάδας όμως ήτανε καλή ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι αν και το Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες, η ομάδα αυτή (όπως και πέρσι)  παρουσιαζόταν στους αγώνες πάντα πλήρης, δηλαδή με 12 παίκτες ή και περισσότερους,και αυτό  πιστώνεται στα θετικά της σημεία σε θέματα οργάνωσης.

 

ΓΕΩΠΟΝΙΑ


      Δυστυχώς η ομάδα που την προηγούμενη περίοδο αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια φέτος ήταν η αρνητική έκπληξη της διοργάνωσης.   Σαφώς πιο αδύνατη από πέρσι καθώς κάποιοι από τους παίκτες πήρανε πτυχίο, η μεγάλη της αδυναμία όμως ήταν η οργάνωσή της.  Λόγω της περιορισμένης συμμετοχής παικτών, υπήρξε  έλλειψη εναλλακτικών λύσεων και αλλαγών κατά τη διάρκεια των αγώνων και αυτό κόστισε στους περσινούς Πρωταθλητές, που αν και είχαν και φέτος αξιόλογες μονάδες αυτό δεν αρκούσε για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο αριθμό νικών ώστε να συνεχίσουν στο Πρωτάθλημα. Το επίπεδο των παικτών  της ομάδας αυτής και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς είναι σε «μικρά»  έτη, δημιουργεί τουλάχιστον τις προϋποθέσεις για μια νέα αρχή την επόμενη περίοδο.

 

ΝΟΜΙΚΗ

   Η συγκομιδή βαθμών της ομάδας της Νομικής δεν αντικατοπτρίζει  ακριβώς την εικόνα της αγωνιστικής  της παρουσίας. Σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλά, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει αυτό τον ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Φέτος η ομάδα είναι σε περίοδο αναδιοργάνωσης, που εάν συνεχιστεί και του χρόνου θα δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο θα μπορεί να έχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα.

 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 
         Η ομάδα αυτή πέρσι έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα. Οι συνθήκες την περσινή περίοδο δεν ήταν οι πλέον κατάλληλες καθώς τα μαθήματα των φοιτητών γινόντουσαν στη Βέροια. Φέτος το Τμήμα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και η δυσκολία αυτή είχε ξεπεραστεί, όμως αυτό δεν φάνηκε να συντελεί στην απόδοση της ομάδας στους αγώνες.  Σαν μόνο θετικό μπορούμε να κρατήσουμε ότι στους πρώτους τουλάχιστον αγώνες υπήρχε συμμετοχή από τους φοιτητές, κάτι όμως που δεν συνεχίστηκε ως το τέλος.  Όσο αφορά τη επόμενη περίοδο, μία καλύτερη προετοιμασία της ομάδας θα ήτανε απαραίτητη ώστε να μπορεί να διεκδικήσει κάποιες νίκες, καθώς το φετινό ρεκόρ της ομάδας ήταν 0-6.