Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2012 - 13 !

      


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2013


       Την Πέμπτη 30 Μαϊου διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο ο τελικός του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτός ήταν ο τέταρτος αγώνας για το Final Four του 2013, το οποίο και φέτος διοργανώθηκε από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ. με μεγάλη επιτυχία.

       Στον αγώνα πήρανε μέρος η ομάδα της Γεωπονικής Σχολής και αυτή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μ.Υ.  Οι δύο αυτές ομάδες ήτανε από τις καλύτερες του φετινού Πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 24 τμήματα και σχολές του Πανεπιστημίου. Μάλιστα έχουν και σημαντική παρουσία στις τελικές φάσεις των τελευταίων ετών καθώς η Γεωπονική έφτασε και πέρσι στον τελικό, ενώ οι Ηλεκτρολόγοι συμμετείχαν σε Final Four για τρίτη διαδοχική χρονιά.

      Στο αγωνιστικό μέρος, οι ομάδες όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα δίνοντας έμφαση στην άμυνά τους.  Καμία ομάδα δεν πήρε μεγάλο προβάδισμα στο σκορ και η πρώτη περίοδος έληξε με  17-15 υπέρ των Γεωπόνων, με τον Γιώργο Ντάλλη να έχει σημειώσει ως αυτό το σημείο 9 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο όμως η Γεωπονική εκμεταλεύτηκε το πλεονέκτημά της απέναντι στους Ηλεκτρολόγους που ήταν οι ψηλοί της παίκτες και σε συνδυασμό με την ακόμα καλύτερη άμυνά της άρχισε να ελέγχει τον αγώνα και να δημιουργεί μία διαφορά ασφαλείας που έφτασε στους 15 πόντους στο 18',  με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 39-27.

      Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες παρουσίασαν την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου, δηλαδή δυνατό παιχνίδι και χαμηλό σκορ, ενώ η διαφορά παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο καθώς το επιμέρους σκορ της περιόδου ήτανε 17-17.  Έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ηλεκτρολόγοι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο για να μπορέσουν να επανέλθουν στο σκορ, κάτι το οποίο κατάφεραν εν μέρει μειώνοντας τη διαφορά στους 8 (68-60) 2΄:50΄΄ πριν το τέλος, όμως εκεί ένα καθοριστικό τρίποντο του Θόδωρου Αλεξανδρίδη έδωσε πάλι στη Γεωπονική τη διαφορά που χρειαζότανε για να μην κινδυνεύσει στο υπόλοιπο του αγώνα. Από εκεί και πέρα οι Ηλεκτρολόγοι προσπάθησαν με φάουλ να σταματούνε το χρόνο, όμως η ευστοχία της Γεωπονικής στις βολές επέτρεψε στην ομάδα να δημιουργήσει μία διαφορά που έφτασε τους 16 πόντους με τελικό αποτέλεσμα το 83-67. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Ντάλλης με 23 πόντους, ενώ για τους Ηλεκτρολόγους ο Στέργιος Λέντης με 24.
     Έτσι η Γεωπονική κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος απέναντι στην μοναδική αήττητη ομάδα έως σήμερα στο Πρωτάθλημα, αυτή των Ηλεκτρολόγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρσι η Γεωπονική αγωνίστηκε στον τελικό με την μοναδική αήττητη ομάδα που ήταν το ΤΕΦΑΑ, το οποίο και κατέκτησε τελικά το Πρωτάθλημα.

   Οι πόντοι των ομάδων:

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ : Τρομπούκης  8, Ξανθης , Τσαχάκης, Ανδρεάδης 3, Ντάλλης 23 (2), Μελισσόβας 4, Μαλούνας 15 (1) , Αλεξανδρίδης 16 (1), Δαβάνης 14.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Μ.Υ. : Παπαγεωργίου, Φρουζάκης 6, Μυλωνάκης 5 (1), Μπάκας, Μάντζιαρης 4 (Αρχηγός), Βαρδουνιώτης  6, Πρωτούλης 13, Τικτόπουλος, Μποντομητσίδης 2, Κουρτίδης 2, Λέντης 24 (1), Μουστάκης 5.


   Με την ανάδειξη της Γεωπονικής ως Πρωταθλήτριας ομάδας επιβραβεύτηκε  μία προσπάθεια που γίνεται από τη συγκεκριμένη Σχολή η οποία όχι μόνο κατάφερε να συγκεντρώσει καλούς αθλητές (κάποιοι αγωνίζονται στη Β' και Γ' Εθνική Κατηγορία), αλλά είναι αρκετά οργανωμένη τα τελευταία χρόνια και έχει μία σταθερότητα στην αγωνιστική της παρουσία. Το "μυστικό" της επιτυχίας φέτος για τους Πρωταθλητές -πέρα από τις ικανότητες των αθλητών μεμονωμένα- ήταν ότι πλέον οι παίκτες έχουν παίξει αρκετούς αγώνες μαζί και έτσι έχουν αρχίσει να αποδίδουν πολύ καλύτερα σαν σύνολο.



ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 2012-13
 

      Την ίδια προσοχή έχει δείξει και η ομάδα των Ηλεκτρολόγων, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, γι' αυτό άλλωστε αυτή τη χρονιά είχε την καλύτερη πορεία των τελευταίων πρωταθλημάτων, φτάνοντας στον Τελικό της διοργάνωσης χωρίς να έχει καταφέρει κανένας να τους κερδίσει!



ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ &Μ.Υ.  2012-13

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)
 


Ο κ. Βασίλης Παπαχαρίσης Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, κατά την παρουσίαση των ομάδων.
 
 
 
Παρουσίαση της Γεωπονικής Σχολής



Παρουσίαση των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μ.Μ.



Αρκετοί συμφοιτητές και φίλοι των αθλητών βρέθηκαν στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου.



Προσκεκλημένοι των διοργανωτών ήταν ο Γιώργος Δέδας και ο Κώστας Χαραλαμπίδης, επεγγελματίες καλαθοσφαιριστές του  ΠΑΟΚ, οι οποίοι έκαναν τις βραβεύσεις του  Πρώτου Σκόρερ και του MVP.



Ο Πρόεδρος  της Γεωπονικής Σχολής  Καθηγητής κ. Δημήτρης Κωβαίος απένειμε τα χρυσά μετάλλια στους Πρωταθλητές,  φοιτητές της Σχολής του !


      ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ & ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ, ΜVP KAI TOY ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.