Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης φάσης : Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

 
       Ο τελευταίος όμιλος της ανασκόπησης της πρώτης φάσης είναι ο τέταρτος στον οποίον συμμετείχαν οι ομάδες των  Γεωπόνων, των Δασολόγων, των Πολιτικών Μηχανικών, των Κτηνιάτρων, του Οικονομικού 2 και της Θεολογίας.
 
 
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
       Η ομάδα της Γεωπονικής σχολής έχει ξεκινήσει το Πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για τη συμμετοχή στο Final four , καθώς πέρσι είχε μία πολύ καλή ομάδα η οποία έχασε τον τίτλο του Πρωταθλητή για μόλις ένα καλάθι (73-70) από το αήττητο ΤΕΦΑΑ. Φέτος παίρνει μέρος διατηρώντας σχεδόν το ίδιο ρόστερ με την προηγούμενη χρονιά, κάτι το οποίο όπως έχουμε πει και για άλλες ομάδες αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για  τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα μίας ομάδας. Στο τέλος του πρώτης φάσης βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της, τυπικά όμως, καθώς  για πρώτη φορά οι τρεις πρώτες ομάδες ενός ομίλου βρίσκονται ισόβαθμες στο τέλος μιας φάσης. 
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ  2012-13

ΔΑΣΟΛΟΓΙΑ
     Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα της Δασολογίας είχε δείξει ότι έχει πολλές δυνατότητες, όμως δεν είχε κααφέρει να περάσει στη δεύτερη φάση χάνοντας τη ευκαιρία αυτή ακόμα και λόγω ισοβαθμίας. Φέτος με τις εμφανίσεις της δεν άφησε αμφιβολίες για την πορεία της την χρονιά αυτή  και ως τώρα έχει δείξει ότι  από τις ομάδες που πέρασαν μετά από χρόνια στην επόμενη φάση, μπορεί να είναι αυτή που θα προχωρήσει περισσότερο. Έχει κάποιους παίκτες που παίζουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος για αρκετά χρόνια και αυτό βοηθάει πολύ στο να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα.
ΔΑΣΟΛΟΓΙΑ 2012-13

 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
     Η τρίτη ομάδα που ισοβάθμισε με τη Γεωπονική στην πρώτη θέση του ομίλου ήταν αυτή των Πολιτικών Μηχανικών.  Δίνει μόνιμα το παρών στις ημιτελικές και τελικές φάσεις του Πρωταθλήματος έχοντας πολύ σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Είναι άλλη μία ομάδα από τις ''παραδοσιακά'' καλές του Πρωταθλήματος, η οποία έχει φροντίσει να διατηρήσει τον κορμό της για αρκετά χρόνια και οι παίκτες να συνεργάζονται πλέον πολύ αποτελεσματικά.
      Πέρσι έχασε την πρόκριση στην Τελική φάση για ένα καλάθι  (78-76 απο τους Μηχανολόγους), ενώ φέτος λόγω της ως τώρα συγκομιδής βαθμών αλλά και της γενικότερης εικόνας της, δείχνει ότι οι νοκ άουτ αγώνες είναι το μίνιμουμ στο οποίο θα φτάσει στη διοργάνωση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ  2012-13


 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ

       Η Κτηνιατρική είναι από τις ομάδες που με τις εμφανίσεις που έκανε φέτος άξιζε να βρίσκεται στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος. Βρέθηκε σε έναν όμιλο με δυνατές ομάδες και μεγάλο ανταγωνισμό (όπως φάνηκε από την ισοβαθμία τριών ομάδων στην πρώτη θέση) και αυτό της στέρησε τη δυνατότητα να συνεχίσει περισσότερο στο Πρωτάθλημα. Η δυναμική της ομάδας φάνηκε και από τον τελευταίο της αγώνα, τον οποίο έχασε με διαφορά 3 πόντων και τον οποίο εάν κέρδιζε θα έπαιρνε την πρόκριση για τη δεύτερη φάση, αποκλείοντας από αυτή την περσινή φιναλίστ ομάδα της Γεωπονικής! 
      Πάντως αυτό που οπωσδήποτε μένει για την ομάδα της Κτηνιατρικής από την φετινή χρονιά είναι το  ΔΙΠΛΟ ΡΕΚΟΡ που κατάφερε να πετύχει στις 5 Δεκεμβρίου του 2012 σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στην επίθεση από ομάδα του Πρωταθλήματος του ΑΠΘ (139 πόντοι), αλλά έχοντας και έναν παίκτη -τον Στράτο Ρόκκο- να σκοράρει 61 πόντους!
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ  2012-13
 
 
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  2
           Το τμήμα  του Οικονομικού ήταν από τα πρώτα τα οποία πέρσι είχανε ζητήσει να συμμετέχουν με δύο διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση. Λόγω της συνέπειας που έδειξαν την προηγούμενη περίοδο αυτό συνέβη και φέτος, με την ομάδα του Οικονομικού 2 να έχει μία καλή πορεία, όχι όμως αρκετή για να της εξασφαλίσει το "εισητήριο" για την επόμενη φάση. Αν κρίνουμε και από την πορεία της άλλης ομάδας του Οικονομικού, εάν το τμήμα κατέβαινε στους αγώνες με μία ομάδα θα είχε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Όμως η οργάνωση του Οικονομικού 2 και η παρουσία πολλών παικτών στους αγώνες (οπως βλέπουμε και στη φωτογραφία), τουλάχιστον δικαιώνει τους παίκτες για την επιλογή τους να δημιουργήσουν μία δεύτερη ομάδα ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Εάν την επόμενη χρονιά η ομάδα φροντίσει να ενισχυθεί, θα μπορέσει να έχει και περισσότερα θετικά αποτελέσματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 2,  2012-13



 ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ
    Μετά από απουσία κάποιων ετών, η Θεολογική σχολή θέλησε και πάλι να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα. Παρά την διάθεση των παικτών στο γήπεδο και τη συνέπεια τους ως ομάδα, η αγωνιστική τους εικόνα δεν ήταν ανάλογη. ¨Εχασαν όλους τους αγώνες με μεγάλες διαφορές, από 55 έως 101 πόντους, και δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν τις άλλες ομάδες καθώς υπήρχε πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, κάτι που φάνηκε και από τα ρεκόρ (καλύτερης επίθεσης και διαφοράς πόντων)  που έγιναν στους μεταξύ τους αγώνες.
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ  2012-13