Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ημιτελικοι FINAL FOUR

     Την  Τρίτη  15 Μαίου έγιναν  οι δύο ημιτελικοί του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης του Α.Π.Θ. 

Α΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

           Ο πρώτος ημτελικός έγινε ανάμεσα στο ΤΕΦΑΑ και τους Μηχανολόγους Μηχανικούς. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (23-18 για το ΤΕΦΑΑ), ενώ η εικόνα αυτή συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο κυρίως λόγω της ευστοχίας των Μηχανολόγων στα τρίποντα (ο Γιάννης Κωστής είχε 4 τρίποντα στο πρώτο ημιχρονο).
          Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του ΤΕΦΑΑ ξεκίνησε πολύ δυναμικά και δίνοντας έμφαση στην άμυνά της κατάφερε να μετατρέψει το 47-37 του ημιχρόνου σε 66-49 στο 30΄ και  να επικρατήσει τελικά με 86-61.


ΤΕΦΑΑ


ΤΕΦΑΑ :  Ζεμπεκίδης 2, Αράπκουλες, Γιαχανατζής  15 (1), Αγγελίδης 4, Καλαμπάκας 20 (3), Σαμαράς (Αρχηγός ) 18 (4), Γρηγορίου 4, Μυρίδης, Βορνίτης 7 (1), Κάσουρας 16.


ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ :  Συμεωνίδης 3,  Νικολούδης 17 (1), Γενναίος 4, Αργύρης 6, Κουμπουρέλος , Νυφαντής 4, Τασκούδης , Βούζας 2, Κωστής 17 (4), Βλάχος , Τρουμπούνης (Αρχηγός) 8 (1), Καραγκεοργκίεβ.




Β ΄  ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

           Στο δεύτερο ημιτελικό πήραν μέρος οι ομάδες της Γεωπονικής σχολής και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.  Παρ' όλο που η ομάδα των Ηλεκτρολόγων είχε ως μειονέκτημα την απουσία ψηλών παικτών, κατάφερε να αιφνιδιάσει την Γεωπονική και να προηγηθεί αρχικά με 12-3 και στο δεκάλεπτο με 20-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γεωπόνοι άρχισαν να προσαρμόζονται στον τρόπο παιχνιδιού των Ηλεκτρολόγων και κατάφεραν να μειώσουν στο ημίχρονο σε 37-33.
          Από το σημείο αυτό και μετά οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, και προηγούνταν εναλλάξ. Στο 30΄το σκορ ήταν 52-51 για τους Ηλεκτρολόγους και οι δύο ομάδες συνέχισαν έτσι ως δύο λεπτά πριν τη λήξη, όταν οι Γεωπόνοι οι οποίοι έχαναν με 2 πόντους σκόραραν 2 διαδοχικά τρίποντα και άρχισαν να δημιουργούν μια διαφορά η οποία έφτασε τους 8 πόντους. Το τελικό 71-66 δείχνει ότι εκτός του ότι έγινε ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας, και οι δύο ομάδες φτάσανε πολύ κοντά στη συμμετοχή στον Τελικό του Πρωταθλήματος, όμως αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη σχολή τους θα είναι οι παίκτες της Γεωπονικής.
           Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόντες στον αγώνα ήταν για την ομάδα της Γεωπονικής  ο Πρόεδρος της Σχολής κ. Δημήτρης Κωβαίος μαζί με το Διευθυντή του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου κ.Αναστάσιο Λιθουργίδη, ενώ για την ομάδα των Ηλεκτρολόγων ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μ.Μ.Υ. κ.Περικλής Μήτκας.



ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ


ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ : Τρομπούκης, Ρεπάνης , Αλεξανδρίδης (Αρχηγός) 7, Καλουδης , Γούλας , Ανδρεάδης 2, Ντάλλης 24 (3), Μαλούνας 17, Δαβάνης 20


ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Μ.Υ.


ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ : Μάνος , Μπάκας 9 (1), Παπαμάρκος 2, Παπαγεωργίου 7, Μάντζιαρης 14 (2), Βεγήρης , Τικτόπουλος 2, Λυκάρτζης 5, Μουστάκης 7 (1), Πεταλίδης , Λέντης (Αρχηγός) 19 (1), Μυλωνάκης 1.





      Από  τη Γεωπονική Σχολή τον αγώνα παρακολούθησαν  ο Διευθυντής του Αγροκτήματος κ.Λιθουργίδης και  ο Πρόεδρος κ. Κωβαίος.


 
           Από το τμήμα των Ηλεκτρολόγων ΜΜΥ παρών ήταν ο Πρόεδρος κ. Μήτκας ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον Υπεύθυνο Αθλητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κ. Βασίλη Παπαχαρίση.




       Ο κ. Μήτκας με τους αθλητές του Τμήματός του.



Οι κ.κ. Κωβαίος και Λιθουργίδης στο τέλος του αγώνα με την ομάδα της Γεωπονικής Σχολής.