Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η πορεία των 4 ομάδων ως το Final Four

      
          Μετά τους αγώνες νοκ άουτ την εβδομάδα που προηγήθηκε, έμειναν 4 ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουνε στο Final Four τον τίτλο του Πρωταθλητή. Οι ομάδες αυτές είναι οι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, το Τ.Ε.Φ.Α.Α., οι ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ και η ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ.
         Πώς έφτασαν οι τέσσερις ομάδες στο Final Four του 2012;  Ποιά είναι η προϊστορία τους στο Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης του Α.Π.Θ.; Ποιοί παίκτες συμμετέχουν στις ομάδες των σχολών και των τμημάτων αυτών; Παρακάτω ακολουθεί μια παρουσίαση της κάθε ομάδας με τις πληροφορίες αυτές.


Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Η  ομάδα  του  ΤΕΦΑΑ
          Η ομάδα του ΤΕΦΑΑ είναι η μόνη ομάδα στο Πρωτάθλημα η οποία παραμένει αήττητη μετά από 8 αγώνες. Για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να κερδίσει την άλλη  ομάδα που δεν είχε χάσει σε κάποιο αγώνα φέτος, τους Ηλεκτρολόγους. Την περίοδο 2009-2010 ήταν  Πρωταθλήτρια  κερδίζοντας τους  έως τότε "μόνιμους" πρωταθλητές, τους Μαθηματικούς ( 5 πρωταθλήματα σε 6 συμμετοχές σε final four ).
       Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από φοιτητές του ΑΠΘ  όπως και όλες οι ομάδες,  με την ιδιαιτερότητα όμως ότι  έχει τους περισσότερους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε πρωταθλήματα  Εθνικών  κατηγοριών, από την Γ΄Εθνική ως την Α1 κατηγορία!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ   Μ.Μ.Υ.
Η ομάδα των  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΜΥ

        Την προηγούμενη περίοδο οι Ηλεκτρολόγοι έφτασαν ως τον τελικό του Πρωταθλήματος όπου αντιμετώπισαν την ομάδα των Μαθηματικών από την οποία έχασαν μόλις για 5 πόντους τον τίτλο (σκορ 54-51, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα). 
       Φέτος η ομάδα ήταν αήττητη ως τον αγώνα με το ΤΕΦΑΑ και αυτή είναι η μοναδική της ήττα για τη φετινή περίοδο.  Αγωνιστικά, το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η πληρότητα στους περιφεριακούς παίκτες. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν την Γεωπονική.


ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Η ομάδα  των ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
               Άλλη μια ομάδα με σταθερή απόδοση είναι αυτή των Μηχανολόγων. Συμμετείχε και στο προηγούμενο final four κατακτώντας  το χάλκινο μετάλλιο. Έχει τον ίδιο κορμό για κάποια χρόνια και αυτό την έχει βοηθήσει στην συνοχή της και στα αποτελέσματά της. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει το ΤΕΦΑΑ.


ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
Η  ομάδα της  ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
        Η  Γεωπονική είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση από την προηγούμενη χρονιά. Έχει φέτος μόλις μια ήττα και είναι πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα συμμετάσχει σε τελική φάση.  Όπως και στο ΤΕΦΑΑ, στη Γεωπονική αγωνίζονται αθλητές από τις Εθνικές κατηγορίες και την Α1.