Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τ.Ε.Φ.Α.Α. : Αήττητοι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !!

     Ο  τελευταίος αγώνας για το Πρωτάθλημα της περιόδου 2011-2012 ήταν ο Τελικός. Σε αυτόν πήραν μέρος οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες για φέτος ομάδες του Πρωταθλήματος. Το ΤΕΦΑΑ το  οποίο δεν είχε χάσει σε κανέναν από τους αγώνες που έδωσε  όλη τη χρονιά, και η Γεωπονική η οποία έχασε μόνο έναν αγώνα με έναν πόντο διαφορά.
    Πρόκειται για δύο ομάδες οι οποίες έδωσαν από την αρχή της χρονιάς μεγάλη σημασία στην οργάνωσή τους έτσι ώστε να στελεχωθούν με παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στα τοπικά Πρωταθλήματα, σε Εθνικές κατηγορίες, ακόμα και στην Α1 Εθνική κατηγορία.
    Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι άξια διεκδικούσαν τον τίτλο του Πρωταθλητή, κάτι που φάνηκε και από τη διακύμανση του σκορ. Η μέγιστη διαφορά που πήραν οι Γεωπόνοι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν 7 πόντοι ενώ για το ΤΕΦΑΑ ήταν οι 5.
      Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό με τους παίκτες του ΤΕΦΑΑ να είναι αρκετά εύστοχοι από τα 6,75 σκοράροντας 4 τρίποντα, ενώ η Γεωπονική από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι ήθελε να αξιοποιήσει του ψηλούς παίκτες που έχει και βασίστηκε στο σκοράρισμα κυρίως στον Δαβάνη ο οποίος στο διάστημα αυτό είχε 14 πόντους. Με την ίδια τακτική συνέχισαν οι ομάδες και στο δεύτερο δεκάλεπτο στο τέλος του οποίου το σκορ ήταν 41-41 κάτι που δείχνει την απόλυτη ισορροπία που είχαν οι ομάδες στον έλεγχο του αγώνα.
     Στο δεύτερο ημίχρονο η Γεωπονική άλλαξε τρόπο παιχνιδιού καθώς οι παίκτες του ΤΕΦΑΑ έριξαν το βάρος στην άμυνα μέσα στη ρακέτα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους ψηλούς των αντιπάλων τους, αυτό όμως το εκμεταλλεύτηκαν οι  περιφερειακοί της Γεωπονικής σκοράροντας 4 τρίποντα μόνο στην τρίτη περίοδο (τρία ο Ντάλλης). Αυτό τους έδωσε ένα προβάδισμα 7 πόντων (54-61), το οποίο ήταν αρκετά σημαντικό καθώς ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε στον αγώνα.
      Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το ΤΕΦΑΑ μπήκε πιο αποφασισμένο και συγκεντρωμένο στο παιχνίδι και παίζοντας καλή άμυνα κατάφερε  να περάσει μπροστά στο σκορ στο 36΄ (64-63), χάρη και στη σταθερά καλή απόδοση του Καλαμπάκα. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά το ΤΕΦΑΑ κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ συνεχίζοντας την καλή άμυνα που ήταν τελικά και το κλειδί της νίκης για την ομάδα τους αφού κατάφεραν η Γεωπονική να σκοράρει μόλις 9 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παρ' όλα αυτά η Γεωπονική είχε την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα όταν στο τελευταίο λεπτό μείωσε σε 71-70, όμως μετά  το τελευταίο σουτ ήτανε άστοχο. Ο Γιαχανατζής με δύο ελεύθερες βολές σημείωσε το τελικό 73-70 ενώ στη συνέχεια έκλεψε και τη μπάλα στερώντας από τη Γεωπονική την ευκαιρία να πάει το παιχνίδι στην παράταση.
     Έτσι νικητές του Τελικού και του Πρωταθλήματος για την περίοδο 2011-2012 ανακυρήχθηκε το ΤΕΦΑΑ, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του το 2010.  M.V.P. αλλά και Πρώτος Σκόρερ του Final Four αναδείχθηκε ο Δημήτρης Καλαμπάκας του ΤΕΦΑΑ.
      Στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου Μελάθρου βρέθηκαν πολλοί συμφοιτητές και φίλοι των παικτών που χειροκρότησαν στο τέλος και τις δύο ομάδες, με τους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής να είναι εμφανώς πιο οργανωμένοι και εκδηλωτικοί!
      Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι το παρόν έδωσαν στο γήπεδο προπονητές ομάδων της Θεσσαλονικής όπως επίσης και εκπρόσωποι (μάνατζερ) καλαθοσφαιριστών, ενδεικτικό του επιπέδου των παικτών και των ομάδων που συμμετέχουν στο Final Four, επίπεδο το οποίο κάθε χρόνο ανεβαίνει.




ΤΕΦΑΑ 


ΤΕΦΑΑ :
 Ζεμπεκίδης 1, Αράπκουλες, Γιαχανατζής 17(1), Αγγελίδης, Καλαμπάκας 24 (2), Σαμαράς (Αρχηγός) 12(3), Γρηγορίου 6(1), Μυρίδης, Βορνίτης 5, Κάσουρας 8.



ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ


ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ : Τρομπούνης, Ρεπάνης, Αλεξανδρίδης 11(1), Καλούδης, Γούλας, Ανδρεάδης, Ντάλλης 13(3), Μάστορας, Μαλούνας 10 (1), Καλλές 14, Δαβάνης 22 (1).



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΤΟY ΤΕΛΙΚΟY

Οι  Γεωπόνοι ετοιμάζονται πριν τον αγώνα.

Ο κ. Βασίλης Παπαχαρίσης Υπεύθυνος Αθλητικών Προγραμμάτων,
κατά την παρουσίαση των ομάδων.


Το ΤΕΦΑΑ κατά την παρουσίαση.



Η παρουσίαση της Γεωπονικής.



Εντυπωσιακό τελείωμα της φάσης από το Θοδωρή Αλεξανδρίδη της Γεωπονικής.
Αρκετές οι εντυπωσιακές φάσεις μέσα στις ρακέτες.




Ο Δημήτρης Καλαμπάκας του ΤΕΦΑΑ (Νο9) ανάμεσα στο Γιάννη Μαλούνα και το Γιώργο Ντάλλη της Γεωπονικής. Ο Καλαμπάκας εκτός από Πρώτος Σκόρερ, ψηφίστηκε και MVP του final four.




Νίκος Καλλές (Γεωπονική)




Ο Γιάννης Μαλούνας (Νο 12) προσπαθώντας να κόψει τον Κώστα Γρηγορίου (Νο 11)



Ο "χορός"  των Πρωταθλητών αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.




Ο Αντιπρύτανης κ. Παντής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Γυμναστηρίου κ. Κέλλης απένειμαν το κύπελλο του Πρωταθλητή στον αρχηγό του ΤΕΦΑΑ Δημήτρη Αράπκουλε.  .

Οι φοιτητές της Γεωπονικής πάντως κέρδισαν τις εντυπώσεις με την παρουσία τους στην κερκίδα!